У четвер, 18 травня 2023 р., доцент кафедри Наталія ПОПОВИЧ взяла участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Географічна освіта і наука: виклики і поступ», присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті. Разом з доктором Саймоном ХАТЧІНСОНОМ з Університету Солфорда (Велика Британія) вони представили в онлайн-режимі колективну доповідь на тему «Залучення віртуальних польових екскурсій як інструмента підтримки географії в Україні: Ініціатива VFTs for UA».

У своїй доповіді на секції «Географічна освіта» Саймон і Наталія присвятили увагу цим засобам навчання і розповіли про результати онлайн майстер-класів, присвячених створенню віртуальних екскурсій, проведених у січні-березні 2023 р. на кафедрі фізичної географії та картографії (детальніше про майстер-класи можна дізнатися тут).

Важливим пунктом доповіді стала інформація про Літню школу в Румунських Карпатах, підтриману програмою Регіонального міжурядового форуму «Центральноєвропейська ініціатива». Школа буде проведена у гібридному форматі 14-20 вересня 2023 р., її метою є підтримка української географічної науки шляхом навчання викладачів ЗВО створенню віртуальних екскурсій, починаючи зі збору польових даних і закінчуючи оформленням екскурсії на платформі ThingLink.

Загалом, доповідь була позитивно сприйнята учасниками конференції, викликала багато питань і жваве обговорення. Якщо Ви теж зацікавлені взяти участь у Літній школі зі створення віртуальних екскурсій, просимо звертатися до доцента Наталії ПОПОВИЧ на електронну пошту n.popovych@physgeo.com