У середу, 15 березня 2023 р., відбувся третій, завершальний майстер-клас зі створення віртуальних екскурсій (virtual field trips). Цього разу до онлайн-заходу, що проводився англійською мовою з синхронним перекладом, долучилося більше 50 учасників: студенти різних освітніх програм бакалаврату і магістратури, аспіранти та викладачі кафедри фізичної географії та картографії.

Окрім нашого традиційного і незмінного спікера – викладача факультету природничих наук, інженерії та навколишнього середовища Університету Солфорду Dr Simon Hutchinson – у завершальному майстер-класі взяли участь ще 3 британські експерти:

• Dr Lynda Yorke (Університет Бангора),
• Dr Katharine Welsh (Університет Честера),
• Dr Lesley Batty (Університет Бірмінгема).

Також до майстер-класу в якості слухача доєднався Dr Václav Duffek, представник Університету Західної Богемії (Чехія). У доповідях експертів були розкриті практичні аспекти створення віртуальних екскурсій на платформах ThingLink і ArcGIS StoryMaps, а також розглянуто, як можна використовувати віртуальну реальність для підготовки студентів до польових практик. Усі учасники заходу отримали надзвичайне задоволення та натхнення для подальшого розвитку своїх фахових здібностей!

Також підбито підсумки серії майстер-класів, за результатами якої:
• студентами та викладачами кафедри створено 14 віртуальних екскурсій, що демонструють цікаві місцевості України та інших країн;
• встановлено зв’язки з чотирма британськими експертами, що використовують віртуальні екскурсії в навчальному процесі;
• статтю про цю унікальну ініціативу опубліковано в журналі Times Higher Education (зі статтею за умови безплатної реєстрації на сайті можна ознайомитися тут).

Щиро вдячні організаторам майстер-класів та нашому незмінному спікеру, і сподіваємося, що цей проєкт буде розвиватися й надалі та принесе ще багато практичних результатів!