Лабораторія ГІС і ДЗЗ продовжує формувати кафедральну мережу сенсорів, кількість яких збільшено до чотирьох. Було виготовлено ще 2 додаткових тестових мететодатчика попередньої моделі, і завдяки співробітникам кафедри, встановлено на географічно віддалених від вже наявних в мережі точок збору параметрів – в смт. Високий і с. Знам’янка.

Таким чином, метеомережа наразі складається зі станцій що розташовані майже рівновіддалено одна від одної, що дозволить зручно інтерполювати дані при обробці.

Окрім доопрацювання конструкції датчиків і їх внутрішнього програмного забезпечення, було також розроблено зручний веб-додаток для візуалізації усіх станцій і їх параметрів одразу на єдиній карті. Данні у веб-додатку оновлюються миттєво, щойно до сервісу надходять нові виміри. Веб-додаток доступний прямо на сайті, за посиланням: https://physgeo.univer.kharkov.ua/sensor-network/. Для перегляду поточних параметрів – просто натисніть на відповідному маркері додатку. За посиланнями також доступні детальні графіки параметрів, що будуються автоматично в реальному часі.

Щиро дякуємо доценту Шуліці Борису Олександровичу – за встановлення і обслуговування датчика в смт. Високий, а також доценту Борисенко Катерині Борисівні і випускнику кафедри Борисенко Олексію Анатолійовичу – за встановлення і обслуговування датчика в с. Знам’янка. Без Вашої допомоги цей проєкт не вдалося б розвинути.

На цьому робота над мережею не завершується, будемо шукати подальші можливості для проєктування, виготовлення і встановлення інших сенсорів. Тож слідкуйте за оновленнями.