Практичне заняття з демонстрацією можливості використання GNSS технологій для оперативного картографування

Три вівторки поспіль, 22 та 29 листопада і 6 грудня, у рамках курсу «Топографія з основами геодезії» для студентів факультету 1 курсу проводилось практичне заняття з демонстрацією можливості використання сучасних GNSS технологій для оперативного картографування.
Студенти мали можливість самостійно та в реальних умовах пройти всі етапи картографічної зйомки від польового збору інформації до її обробки та видання результату у вигляді картографічних творів. Практичний етап роботи включав у себе первинний збір польової інформації, що відбувався у полегшених умовах поблизу головного корпусу університету після чого студенти були оглядово ознайомлені з основними способами експорту та обробки інформації що включала в себе роботу з найпоширенішими програмними засобами обробки ГІС-іфнормації.
Камеральна частина роботи з обробки отриманих результатів проводилась у лабораторії кафедри фізичної географії та картографії.

Додатково під час лекційних занять був проведений показ сучасних безпілотних літальних апаратів призначених для оперативного картографування та моніторингу. Студенти мали можливість особисто ознайомитись з особливостями конструкції, отримати теоретичні знання з управління безпілотними системами та спробувати себе у якості пілота тренувального БПЛА.