27 жовтня 2023 року студентка групи ГК-41 ОП «Картографія, геоінформатика і кадастр» Карина ВЕСЕЛОВА та доцент кафедри фізичної географії та картографії к. пед. н. Катерина БОРИСЕНКО взяли участь у роботі XIX Всеукраїнської наукової конференції «Таліївські читання», яка відбулась на базі навчально-наукового інституту екології ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Науковці представили дослідження на пленарному засіданні конференції з темою доповіді: СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ТРАНСФОРМАЦІЄЮ ЕКОСИСТЕМ ПІД ЧАС ВОЄННИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ (НА ПРИКЛАДІ НПП «ДВОРІЧАНСЬКИЙ», ХАРКІВСЬКА ОБЛАСТЬ). На конференції було представлено широкомасштабні, різноманітні унікальні доповіді, що висвітлюють різні напрямки наукових досліджень у сфері охорони навколишнього природного середовища, екологічного туризму, ландшафтного дизайну тощо. Виступи та презентації викликали жваве обговорення та мотивацію щодо зародження нових ідей для подальших досліджень. Результати конференції будуть опубліковані у збірнику наукових праць.

Також доцент кафедри фізичної географії та картографії, гарант ОП «Географія, природознавство та спортивно-туристська робота в школі» 014.07 Середня освіта (Географія) Катерина БОРИСЕНКО взяла участь у роботі круглого столу з участю міжнародних експертів: «СТІЙКІСТЬ ДО ВІЙНИ ТА ПІСЛЯВОЄННЕ ВІДНОВЛЕННЯ В УКРАЇНІ: ВИКЛИКИ ТА ПОТРЕБИ У РОЗБУДОВІ ПОТЕНЦІАЛУ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ВИЩОЇ ОСВІТИ», який теж організовано колективом навчально-наукового інституту екології.

Кафедра пишається своїми вченими та бажає їм подальших звершень і нових перспектив у науковій роботі, а також дякує колективу навчально-наукового інституту екології за плідну співпрацю.

З програмою конференції можна ознайомитись тут: https://ecology.karazin.ua/news/hih-vseukrainski-naukovi-taliivski-chitannja/