У четвер, 24.11.2022 р., відбувся спільний науковий семінар викладачів кафедри фізичної географії та картографії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та викладачів кафедри навколишнього середовища та географії Університету Йорку. Метою заходу було ознайомлення учасників з напрямками й основними результатами досліджень обох кафедр у сфері збереження біорізноманіття планети, заповідання, охорони природи та обговорення можливостей співпраці.

На семінарі за матеріалами, підготовленими робочою групою співробітників кафедри у складі: доцент Оксана ЗАЛЮБОВСЬКА, доцент Олена СІННА, аспірантка Аліна ОВЧАРЕНКО, аспірантка Юлія СЕРЖАНТОВА, доцент Наталія ПОПОВИЧ, презентована доповідь на тему: «Заповідання та охорона природи в Україні (найбільш цікаві результати наших досліджень)». У доповіді систематизовано та узагальнено результати науково-дослідних робіт, кандидатських дисертацій, студентських досліджень, що виконувалися на кафедрі фізичної географії та картографії в останні роки.

У свою чергу, представниця кафедри географії та навколишнього середовища Університету Йорку Tabitha CABORA презентувала напрямки досліджень наукової групи «Securing a Biodiverse Planet», до складу якої входить більше 60 фахівців: географів, екологів, біологів.

Кожна з представлених на семінарі доповідей викликала жвавий інтерес та обговорення. За результатами вирішено інтенсифікувати співпрацю між дослідницькими групами та шукати можливості для реалізації спільних проєктів, спрямованих, у тому числі, на відновлення екосистем на українських територіях після закінчення війни.