25 лютого 2023 р. на сайті «Times Higher Education», британського журналу, що спеціалізується на новинах та різних аспектах вищої освіти, опубліковано статтю про каразінських географів, приурочену до річниці війни в Україні. У матеріалі йде мова про зміни, які відбулися з вищою освітою в нашій країні у зв’язку з повномасштабним вторгенням, зокрема, про проблеми, з якими зіткнулися природничі факультети, для яких польові практики – одна з обов’язкових умов успішної підготовкі студентів.

Ознайомитися зі статтею можна за посиланням https://www.timeshighereducation.com/blog/pandemic-prepared-ukrainian-he-well-year-war (повна версія доступна за умови безкоштовної реєстрації на сайті).

Однією з міжнародних ініціатив, покликаних допомогти каразінським географам підтримувати високу якість підготовки студентів на своєму факультеті, стала організація онлайн майстер-класів, присвячених створенню віртуальних екскурсій (virtual field trips). Проведення цих заходів стало можливим завдяки злагодженій роботі доктора Саймона ХАТЧІНСОНА з Університету Солфорду (Велика Британія), який виступає основним спікером на цих майстер-класах, та колективу викладачів кафедри фізичної географії та картографії: доц. Наталії ПОПОВИЧ, доц. Катерини БОРИСЕНКО та ст. викладача Владислава ПОПОВА. Більше про зміст та особливості майстер-класів можна дізнатися тут.

Ми щиро дякуємо британським партнерам за освітню й інформаційну підтримку та сподіваємося, що дуже скоро наші студенти і викладачі знову воз’єднаються у стінах Каразінського університету!