Раді повідомити, що 11 січня на кафедрі розпочато цикл внутрішніх майстер-класів, присвячених принципам і практиці створення віртуальних екскурсій (virtual fieldtrips). Ці технології є вкрай актуальними, враховуючи факт вимушеного тимчасового переходу навчальних польових практик кафедри повністю у дистанційний формат. Віртуальна екскурсія забезпечує не лише візуальну складову (з можливим ефектом присутності, за умови використання VR-шоломів), наближену до натури, але й передбачає наявність багатьох інтерактивних елементів, що дозволяють суттєво розширити її інформаційно-навчальну цінність.

Ведучий майстер-класів – доктор Саймон Хатчінсон, Університет Солфорду (Велика Британія), який є одним із перших активних розробників віртуальних екскурсій для цілей практичної підготовки у вищій школі.

Майстер-класи проводяться англійською мовою, з синхронним перекладом на українську організатором, доцентом кафедри Наталією ПОПОВИЧ.

Загалом, заплановано три майстер-класи для студентів і співробітників кафедри, в яких охоплено увесь процес створення віртуальних екскурсій на платформі Thinglink, від підготовки контенту до отримання фінального результату.