Завідувач лабораторії ГІС і ДЗЗ Владислав Попов прийняв участь у одному з найбільших заходів у сфері дистанційного зондування – Spectral Session, тематика якого зосереджена навколо тенденцій, переваг та застосування спектральних даних та їх аналізу. Spectral Session проводить один з лідерів ринку програмних рішень для ДЗЗ (розробник пакету ENVI), компанія Harris Geospatial.

На цій важливій події визнані експерти у галузі оборони, освіти та комерції діляться досвідом та своїм баченням як виглядає майбутнє ДЗЗ з їх точки зору.

Значну частину уваги Spectral Session 2021 було приділено перевагам та перспективам гіперспектральних даних, фахівцями з USGS висвітлено їх особливості у порівнянні з мультиспектральними даними на прикладі Landsat 8 OLI. Значною подією у цій справі стало відкриття гіперспектрального архіву сенсора EO-1 Hyperion.

Особливо цінними з точки зору університетської освіти стали виступи та дискусія представників університетів США (Рочестерського, Сан-Дієго, Джорджа Мейсона, Маямі) стосовно проблем освіти у сфері дистанційного зондування.