В рамках кураторської години 15 вересня під керівництвом доц. Решетченко С. І., нині вже студенти 2-го курсу Іскандаров І., Подгорна Ю., Грекова Є. кафедри фізичної географії та картографії зробили доповідь про їх участь навесні (13.05-17.05 2021) та здобутки в роботі Української спілки молодих географів (УСМГ), де представляли Харківщину. VII Всеукраїнський конгрес студентів географів «UGC21. Roztochya. Назад до витоків» відбувався на теренах Львівщини. Студенти кафедри протягом 5 днів роботи брали участь у тематичних воркшопах та брейнштормах, віче та екскурсіях. Конгресмени опрацьовували різні теми: «Природоохоронний і рекреаційний потенціал Українського Розточчя: сучасний стан і перспективи використання», «Ревіталізація, як суспільно-географічний феномен в Україні» та «Децентралізація і зміни адміністративно- територіального устрою України».

Крім незабутніх вражень, нових друзів, вони бажають сприяти розвитку геородини, тому своїми намірами діляться із одногрупниками.

Активісти, не збираються зупинятись і анонсують, що вже цієї осені (13.10.2021-17.10 2021) відбудеться наймасштабніша подія в українській геородині – 8 Всеукраїнський конгрес молодих географів на Закарпатті, який проходитиме на високогірній біологічній базі Ужгородського національного університету «КОЛОЧАВА».