У період з 5 по 11 червня 2022 р. професор кафедри фізичної географії та картографії, декан факультету геології, географії, рекреації і туризму Віліна Пересадько взяла участь у стажуванні за програмою Erasmus+ на факультеті природничих наук в Інституті Географії і Екології Університету Яна Кохановського в м. Кельце (Польща).

У рамках академічної мобільності Віліною Анатоліївною прочитано низку лекцій для студентів факультету природничих наук, проведено робочі зустрічі з начальником відділу міжнародних зв’язків Ms. Beata Banach-Rząca, професором Університету Яна Кохановського Barbara Gawdzik (Erasmus+ Institutional Coordinator, Vice-Rector for Education), дослідниками, викладачами та студентами. Під час робочих зустрічей відбулося обговорення співпраці між факультетами в науковій і освітній сферах, зокрема перспектив співробітництва за програмою Erasmus+ для студентів і викладачів, участі у спільних науково-дослідних проєктах.

Також Віліна Анатоліївна та інші учасники програми академічної мобільності Erasmus+ з України відвідали мальовниче місце проходження польової географічної практики в районі Свєтокшинських гір.

Сподіваємося на продовження плідної співпраці нашого факультету з факультетом природничих наук Університету Яна Кохановського та бажаємо Віліні Анатоліївні подальших цікавих стажувань!