У листопаді-грудні 2016 р. під час практичних занять з курсу «Ґрунтознавство і біогеографія» студенти 1 курсу груп ГГ-11 и ГЦ-12 відвідали Ботанічний сад та Музей природи Університету.

13-12-16-2

Студенти мали змогу ознайомитися із загальною інформацією, комплексами та колекціями цих науково-дослідних установ. А головне – змогли на конкретних прикладах закріпити знання з навчального курсу, отримані під час аудиторних занять, щодо адаптації видів до умов довкілля, екологічних умов існування видів, особливостей основних біомів суходолу тощо.

13-12-16-1

Заняття провела викладач розділу «Біогеографія» – кандидат географічних наук Сінна Олена Іванівна. За бажанням до занять могли приєднатися й співробітники та магістранти кафедри. І така чудова можливість була використана!

13-12-16-3

Безперечною перевагою є можливість для студентів-каразінців відвідати Ботанічний сад і Музей природи безкоштовно. Як відомо, ці установи ведуть свою історію з перших років заснування Харківського університету, відтоді й до сьогодні дотримуючись у роботі однієї із головних місій – забезпечення якісної навчальної підготовки майбутніх фахівців природничих спеціальностей! Мабуть, це і є одним із найкращих прикладів, що підтверджують сучасний лозунг Університету: «Класика, що випереджає час!»