У п’ятницю, 11 листопада 2022 року, на парі доцента кафедри фізичної географії та картографії Наталії ПОПОВИЧ з дисципліни «Сartographic Base for Spatial Planning» для студентів 1 року магістратури (ОПП «Географія», «Картографія, геоінформаційні системи і дистанційне зондування Землі» та «Географія, Людина і природа та туристська робота») відбулася гостьова лекція викладача кафедри навколишнього середовища та географії університету Йорку Dr Joshua Kirshner. На заході також були присутні викладачі та аспіранти нашої кафедри.

Dr Joshua Kirshner має широке коло професійних інтересів, значний досвід досліджень в Африці та Латинській Америці, зокрема в Мозамбіку, Південній Африці, Бразилії та Болівії. У його лекції на тему «Global Urbanism: Managing Urban Growth in Global South Cities» були розглянуті сучасні тенденції та виклики, з якими стикаються регіони світу через зростання кількості населення, урбанізаційні та міграційні процеси.

Лекція супроводжувалася активним обговоренням у форматі «питання-відповідь» та була корисною нашим студентам, аспірантам і викладачам ще і як практика спілкування на професійні теми з носієм англійської мови. Щиро дякуємо доценту кафедри Наталії ПОПОВИЧ за організацію заходу, а нашим партнерам з університету Йорку – за всебічну підтримку та співпрацю!