Цього року сім’я кафедри фізичної географії та картографії поповнилась студентами у кількості 17 осіб, а саме освітня програма «Географія рекреації та туризму» – 10 осіб, ОП «Фізична географія, кадастр і моніторинг природних ресурсів» – 3 особи, ОП «Картографія, геоінформатика і кадастр» – 4 особи. І вже із самого першого дня ці студенти стали частинкою великого колективу і прийняли участь у значній кількості різноманітних зустрічей.

Так, 29 вересня 2022 було організовано зустріч студентів, куратором груп відповідних ОП доцентом БОРИСЕНКО Катериною, із завідувачем кафедри, заступником декана, гарантом ОП «Географія рекреації та туризму» доцентом ПРАСУЛ Юлією; відповідальною за міжнародне співробітництво та гарантом ОП «Картографія, геоінформатика і кадастр» доцентом ПОПОВИЧ Наталією та системним адміністратором, завідувачем лабораторії ГІС і ДЗЗ, старшим викладачем ПОПОВОМ Владиславом.

На зустрічі були висвітлені усі нагальні питання, відповідними представниками; студенти отримали відповіді на запитання, які їх цікави і взагалі зустріч була «ламповою» і носила профорієнтаційний характер.

Вже 03 жовтня студенти 1 курсу кафедри разом з куратором взяли участь у Посвяті Першокурсників на УНІВЕРСИТЕТСЬКОМУ рівні. Це було грандіозне свято дуже мотивуюче та патріотично налаштоване.

Після нього студенти приєдналися до зустрічі з представниками адміністрації ФАКУЛЬТЕТУ, лідерами студентського самоврядування, профкому та наукових об’єднань, а також однокурсниками інших освітніх програм та іншими.

Після усіх офіційних подій та заходів відбулася вже кулуарна зустріч-знайомство у межах груп та куратора, де кожен мав змогу представитись, розповісти про себе та познайомитись один з одним.

Також, під керівництвом куратора, відразу було обрано актив груп, старости, заповнені особисті анкети, прослухані інструктажі з техніки безпеки та життєдіяльності, продемонстрований алгоритм користуванням онлайн-деканатом та інше.

І вже на першій кураторській годині 05 жовтня, завдяки злагодженої організації куратора доц. БОРИСЕНКО Катерина, було проведено фахову СОЦІАЛІЗАЦІЮ студентів 1 курсу шляхом знайомства-зустрічі із студентами старших курсів, їх розповідей, спогадів, поширення досвіду, обмінів контактами тощо.

На зустрічі присутні були переважно представники 3 курсу відповідних освітніх програм це Ілля ІСКАНДАРОВ, Артем КОСТИЦЬ, Карина ВЕСЕЛОВА, Ольга ЩЕРБАНЬ, Софія ІВАНЕНКО, Рауф НАСИБОВ, також студентка 4 курсу Поліна ДОВЖЕНКО та 2 курсу магістратури Людмила НАЗАРКО. Студенти старших курсів розповіли та показали, використовуючи власні комплексні презентації, про освітній процес, позаосвітні заходи, конгреси, конференції, експедиції тощо, саме зі студентської позиції.

А також погодилися неофіційно стати своєрідними «кураторами» для студентів 1 курсу відповідних освітніх програм. Ця зустріч була дуже динамічною, мотивуючою та проводилась у дружній атмосфері.

Колектив кафедри радий вітати студентів першого курсу! Вдячні вам і вашим батькам, за те що обрали саме Каразінський і саме освітні програми нашої кафедри. Бажаємо творчої наснаги, витримки, впевненості, мотивації! Хай роки студентського життя запам’ятаються тільки позитивом і звершеннями та навіть якщо щось не виходить, хай це буде виключно досвід прогресу!