28 жовтня 2023 року на кафедрі фізичної географії та картографії у форматі онлайн відбувся методичний семінар на тему «Досвід наукового стажування у Великій Британії». Доповідачі семінару: к. пед. н., доцент БОРИСЕНКО Катерина Борисівна та аспірант кафедри СЕРЖАНТОВА Юлія Юріївна. Під час заходу було розглянуто основні напрямки роботи спікерів під час літнього стажування в Університеті Йорка та результати їхніх індивідуальних наукових проєктів.

Після завершення доповідей викладачі кафедри, аспіранти та студенти взяли активну участь в обговоренні тематики семінару. Відбулася плідна, цікава дискусія щодо результатів виконаних досліджень, можливостей впровадження набутого досвіду в освітній процес і наукову діяльність кафедри, розвиток міжнародних відносин. Сформовані рекомендації та результати обговорення будуть використані в подальшій діяльності кафедри.

Після семінару було проведено експедицію вихідного дня, де продемонстровано більш детальний огляд британського досвіду використання польових та лабораторних приладів, методику проведення польових робіт. Також обговорені здобутки студентів-учасників експедицій, їхні дослідження й подорожі. Учасники розмірковували про нагальні проблеми і перетворення в природі та плідно провели час в колі однодумців.

Усім охочим отримати запис відео семінару, та експедиції вихідного дня, радимо звертатись до організатора:
доц., к.п.н. Катерини БОРИСЕНКО k.borysenko@physgeo.com