Для підтримки української географічної науки у період з 14 по 19 вересня 2023 року на північному сході Румунії, у мальовничих Карпатах, буде проведена Літня школа. Головною метою цієї школи є практичне навчання викладачів-географів створенню та успішному використанню віртуальних екскурсій (VFT).

На жаль, через повномасштабну війну з росією, навчальний процес у багатьох університетах України досі відбувається у форматі онлайн, тому опанування нових інструментів і засобів дистанційного навчання є вкрай важливим завданням.

Літня школа включатиме два дні (п’ятниця, 15.09 та понеділок, 18.09), які проходитимуть у гібридному форматі, тож онлайн-учасники зможуть доєднатися до тренінгів і дізнатися багато цікавого й нового про онлайн-навчання у науках про Землю, зокрема створення віртуальних екскурсій. Спікерами Літньої школи є науковці й викладачі з Великої Британії, Чехії, Словаччини та України, не менш широкою є і географія учасників. Нашу кафедру на школі очно представлять проф. Віліна ПЕРЕСАДЬКО, доц. Наталія ПОПОВИЧ (яка є одним з організаторів Літньої школи), доц. Катерина БОРИСЕНКО і асп. Юлія СЕРЖАНТОВА.

Дізнатися більше про Літню школу, її програму та запрошених спікерів можна тут: https://geoconcept.ro/virtual-field-trips-for-inclusive-field-skill-training/
Щоб приєднатися до онлайн-заходів, заповніть наведену Гугл-форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIcD4Z5U8KemYCEUbL2HQZ_94rqFFxlO6SigAbmDXk4Z6Zww/viewform

Зареєстровані гості отримають Zoom-посилання для приєднання до онлайн-сесій. Усі учасники, які візьмуть участь у роботі Літньої школи, по її завершенню отримають сертифікати.

Літню школу підтримує Центральноєвропейська ініціатива (Central European Initiative), вона організована за широкої підтримки Університету Сучави та організації Geoconcept. Участь доступна для всіх бажаючих, кількість онлайн-учасників не є лімітованою! Чекаємо на захопливу зустріч з Вами на Літній школі!