26 вересня 2022 року на кафедрі фізичної географії та картографії розпочалася виробнича практика студентів 4-го курсу, що навчаються на освітньо-професійних програмах спеціальності 106 Географія «Картографія, геоінформатика і кадастр», «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів». Організаторами заходу були доценти кафедри фізичної географії
та картографії Решетченко С.І., Агапова О.Л., які надали зміст та структуру виробничої практики, її тривалість та форми контролю.

Також до заходу були залучені представники від виробничих підприємств, фахових установ та закладів: Кондаурова Інна Юріївна, синоптик регіонального центру з гідрометеорології, Лебедь Віталій Володимирович, кандадат біологічних наук, старший науковий співробітник відділу ґрунтових ресурсів Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» та Іванов Денис Валерійович, асистент кафедри інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії НТУ «Дніпровська політехніка» й менеджер волонтерського проєкту з укладання та оновлення топографічних карт для військових потреб при Головному управлінні геодезії, картографії та кадастру України.

Лебедь Віталій Володимирович розповів про ґрунтознавчі дослідження в Україні та роль ННЦ ІГА в розвитку ґрунтознавства. Кондаурова Інна Юріївна висвітлила основні завдання Регіонального центру з гідрометеорології, його структуру та можливості подальшого працевлаштування.

Іванов Деніс Валерійович розповів, як відбувається процес оновлення топографічних карт під час воєнного стану, які навички сьогодні є найбільш необхідними для подальшої професійної діяльності у картографічній галузі.

Щиро дякуємо всім учасникам та організаторам зустрічі. Сподіваємося на подальшу співпрацю з нашими виробниками, спільні проєкти та стажування!