13 жовтня в рамках кураторської години відбулося засідання секції студентського наукового об’єднання «Фізична географія та геоекологія», де узагальнювався досвід участі у Міжнародній науково-практичній конференції «Кліматичне обслуговування: наука і освіта» (22-24.09.2021, Одеса) та другому Всеукраїнському гідрометеорологічному з’їзді (7-9.10.2021).
Студенти 2-3 курсів ОПП «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів» ознайомилися з найважливішими питаннями, що постають перед фахівцями в області кліматології і охорони навколишнього середовища, аналізувалися проблеми пошуку шляхів для співробітництва між різними економічними складовими для забезпечення сталого розвитку територій, а також до адаптації суспільства до змін клімату. В конференції приймали участь видатні представники кліматичної, метеорологічної науки в Україні та Європі, а також представники Всесвітньої метеорологічної організації.

Розглядалися питання розвитку гідрометеорологічного обслуговування в Україні, які були винесені на обговорення другого Всеукраїнського гідрометеорологічного з’їзду, та подальші шляхи становлення кліматичного обслуговування. Приділялась увага сучасним методам гідрометеорологічних досліджень та проблемам технічного переоснащення у сфері гідрометеорологічної діяльності. Не залишилися без уваги питання гідрометеорологічної освіти в Україні.

Студенти долучилися до семінару професора з питань охорони навколишнього середовища та ландшафтів Естонського університету природничих наук Калева Сеппа, який розглянув тему «Конгрес МСОП (IUCN) в Марселі – визначення питань щодо охорони природи на наступні десятиріччя».