Доценти кафедри Катерина БОРИСЕНКО та Наталя БУБИР взяли участь у тренінговому курсі “Designing and Delivering Distance and Blended Teaching and Learning for teaching staff in Ukraine” (Розробка та впровадження дистанційного та змішаного викладання та навчання для професорсько-викладацького складу, Україна) за програмою Балтійського університету (BUP) у період з 20 березня до 15 червня 2023 року. Курс еквівалентний 80 робочим годинам.

Організатори: Відділ академічного викладання та навчання Університету Уппсали (Швеція), Програма Балтійського університету.

Загальна мета курсу забезпечити викладання за участю співробітників з інструментами для оцінки їхньої поточної навчальної програми та практики викладання, встановити їх у зв’язку з гнучкістю та викликами дистанційного та змішаного викладання та навчання, а також забезпечити якісне викладання та навчання в дистанційному форматі. Під час курсу викладачі переглянули навчальний план, практику оцінювання та навчання і навчальні стратегії, встановити їх у зв’язку з усталеною практикою та визначеними потребами, а також переглянути та впроваджувати підходи дистанційного/змішаного навчання в освіті за відповідними дисциплінами. Курс також став форумом для колегіального обміну досвідом і найкращими практиками, сприяв створенню мережі для продовження діалогу щодо проблем і рішень у викладанні та навчанні.

Фасилітаторами курсу були: Geir Gunnlaugsson, Suzanne Pathkiller, Mats Cullhed, освітні розробники.

Після завершення курсу учасники отримали глибоке розуміння проблеми та можливості щодо дистанційного та змішаного викладання та навчання, а також розробили інструментарій для аналізу сильних і слабких сторін поточного викладання та навчання діяльності щодо результатів навчання та дидактичних вимог тощо.

Учасники стажування створювали підсумковий проєкт у формі work book, в якому мали змогу інтегрувати інформацію або ідеї з майстер-класів, які відвідали. Участь у стажуванні, абсолютно безкоштовно, взяли понад 130 викладачів з різних університетів України.

Кафедра щиро вітає Катерину БОРИСЕНКО та Наталю БУБИР з їхніми досягненнями та бажає подальшого самовдосконалення та розвитку, а також дякує партнерам з Університету Уппсали (Швеція) за підтримку і плідну співпрацю.