У період з 25 травня по 22 червня 2023 року у рамках Виробничої практики для студентів третього курсу ОПП «Картографія, геонформатика і кадастр», «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів» було проведено низку майстер-класів від представників британської компанії WSP. Окрім студентів, у майстер-класах взяли участь керівники практики – доцентка Наталія ПОПОВИЧ і старша викладачка Наталя СВІР, а також представники кафедри – доцентка Наталя БУБИР, доцентка Катерина БОРИСЕНКО і завідувач навчальної лабораторії ГІС і ДЗЗ Владислав ПОПОВ.

WSP є однією з провідних фірм у світі, що надає технічні та стратегічні консультаційні послуги в різноманітних інженерних та інфраструктурних проєктах. Компанія об’єднує більше 68 000 талановитих експертів у понад 70 країнах, які займаються плануванням, управлінням і розробкою проєктів для процвітання спільнот. У штаті WSP є і фахівці-географи, які здатні вирішувати вельку кількість задач, пов’язаних з плануванням простору, тож компанія є потенційним роботодавцем для наших студентів.

Загалом, разом з експертами WSP на платформі Microsoft Teams було проведено 6 онлайн-сесій з наступних тем:

1. What is Land Referencing?
2. Land Referencing in Detail – What is Diligent Inquiry?
3. Introduction to GIS and Plans.
4. The Lifecycle of a Parcel.
5. Identifying Land Interests Through Desktop Referencing.
6. GIS Fundamentals.

У своїх презентаціях спікери розкрили як теоретичні аспекти земельного кадастру і використання геоінформаційних систем у цій галузі, так і розповіли про практичні особливості своєї роботи, типові задачі, з якими вони стикаються, готуючи проєкти для своїх клієнтів. Не оминули увагою і питання можливостей працевлаштування у WSP для випускників-географів Каразінського університету. Безумовно, ці заходи розширили знання та розуміння предметної області та професійної діяльності для наших студентів.

Усі майстер-класи проводилися англійською мовою, що дозволило студентам отримати додатковий досвід спілкування з носіями мови. У разі необхідності переклад українською мовою забезпечувала організаторка заходів – доцентка Наталія ПОПОВИЧ. Після завершення усіх сесій слухачі надали компанії WSP свої фідбеки, де висвітлили позитивні сторони та найцікавіші теми майстер-класів, а також висловили свої побажання.

Кафедра фізичної географії та картографії висловлює щиру вдячність експертам британської компанії WSP, які підримують українську географічну освіту в часи війни і провели для наших студентів серію цікавих практикоорієнтованих майстер-класів!