Кафедра фізичної географії та картографії прийняла участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «КЛІМАТИЧНІ ЗМІНИ ТА СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. ВИКЛИКИ ДЛЯ АГРАРНОЇ НАУКИ ТА ОСВІТИ», що відбулася на базі Державної установи «Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти» 15 листопада 2022 року у місті Київ.

Під час роботи висвітлювалися питань щодо впливу змін клімату на діяльність сільського господарства, визначення пріоритетних напрямів досліджень щодо адаптації до змін клімату, зниження ризиків від екстремальних кліматичних явищ. Також обговорювалися питання зниження імовірності виникнення ризиків у сільському господарстві від зміни клімату та екстремальних кліматичних явищ; вплив зміни клімату на стан водних ресурсів України; вплив зміни клімату на якість продуктів харчування та негативні наслідки для продовольчої безпеки; просвітницька робота в закладах освіти в Україні з вищезазначених питань.

Свої матеріали представили аспірант кафедри Дмітрієв С.С., студенти групи ГФ-41 Олєйник В. та Мишенко Д. з науковим керівником Решетченко С.І. з тем: «СУЧАСНІ ТЕМПЕРАТУРНІ УМОВИ НА ТЕРИТОРІЇ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» та «ВПЛИВ КЛІМАТУ НА СТАН ЛІСОВОГО ПОКРИВУ УКРАЇНИ». Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції розміщенні за посиланням: https://nmc-vfpo.com/wp-content/uploads/2022/12/tezy-malynka-15-11-2022_compressed.pdf.