Виробничі практики студентів 3-4 курсів ОП «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів», «Картографія, геоінформатика і кадастр» проходили влітку та восени на виробничих підприємствах у різних регіонах країни: у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології ДСНС України, у Регіональному офісі водних ресурсів у Харківській області, на Іноземному підприємстві «ІНТЕТІКС» з представництвом у Києві, у Дніпропетровському регіональному центрі, в Національному природному парку «Голосіївський» (Київська область) та в селений раді Петриківського району Дніпропетровської області у відділі землекористування.

Під час захисту результатів практики на виробництві студенти представили виконанні завдання від підприємства та науково-дослідні: створено карту рельєфу Харківської області традіційними та геоінформаційними способами, проведено інвентаризацію водних обєктів Харківської області (Онищенко А.),

За допомогою гіперспектральної зйомки вивчався стан природних комплексів під час воєнних подій Костицем А.

Досліджувався температурний режим для вирощування озимих (ярих) культур та наслідки воєнних дій на території Дніпропетровської області Грековою Є., де укладено інтерактивну карту кількості атмосферних опадів даного регіону.

Прояв і наслідки водних конфліктів на прикладі Печенізького водосховища Харківської області вивчала під час практики у Регіональному офісі водних ресурсів Сінчук Д., де виконувалися роботи щодо оновлення паспорту водного об’єкту.

Набуті практики дозволили закріпити теоретичні знання, отримати досвід реальної практичної роботи та приймати самостійно рішення в виробничих умовах, визначити рівень їхньої професійної підготовки.

Отримані відгуки про практичну підготовку студентів вказують на їх достатній рівень володіння теоретичним матеріалом та вміння застосувати його до розв’язання практичних задач, самостійно проводити виробничо-наукові дослідження, опрацьовувати додаткові літературні та довідкові матеріали, використовувати сучасні інструменти гіс-технологій та дистанційного зондування Землі, виконувати аналіз отриманих результатів, їх коректувати та опрацювати рекомендації.

Щиро дякуємо учасникам за активну роботу під час захисту, представлені матеріали та бажаємо подальших навчальних, професійних успіхів! Керівники виробничої практики студентів 4-го курсу доценти кафедри фізичної географії та картографії Агапова О.Л., Решетченко С.І.