Студенти 3-4 курсів ОПП «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів» відвідали Регіональний офіс водних ресурсів у Харківській області (Державної агенції водних ресурсів України).

Студенти познайомилися з основними напрямками роботи РОВР у Харківській області: управління водними ресурсами області, їх використання та відтворення, відтворення поверхневих водних ресурсів, експлуатація меліоративних систем, координація діяльності організацій, що використовують водні ресурси області.

Ознайомилися з нормативно-правовими актами відповідно до Указу президента України від 29.04.2021 про інвентаризацію водних об’єктів, що знаходяться на території територіальних громад.

Начальник відділу Колодяжна О.О. продемонструвала паспорти водних об’єктів, розповіла про їх структуру та призначення: обстеження та надання рекомендацій щодо розроблення заходів, спрямованих на зменшення негативного впливу на поверхневі води, надання технічних умов для проведення інженерних робіт на землях водного фонду, проведення аналізу стічних вод, обґрунтування потреби у воді та оцінка обсягів водокористування.

Студенти відвідали лабораторію моніторингу водних ресурсів, де провели ряд досліджень щодо якості води на вміст нітратів, формальдегідів.