З 21 по 22 вересня 2018 року восьмеро справжніх фізико-географів здійснили виїзд у Зміївський район з метою проведення сезонних гідрологічних, метеорологічних,біогеографічних досліджень! А саме: зафіксували декілька мурашників (геоприв’язка, заміри), спостерігали зміну сезонних станів рослинності – по ключових точках літніх маршрутів практики, визначили проективне покриття на окремих точках. Студенти закріпили свої знання видів. Було закладено гідрологічні пости на р. Сіверський Донець для продовження планових сезонних спостережень режиму річки. Під час маршруту фіксували метеорологічні показники. А також організували імпровізований екологічний рейд!

Періодичні спостереження та дослідження, що проводяться на навчально-науковій географічній базі «Гайдари» та на прилеглих до неї територіях були поповнені новими результатами, отриманими в рамках експедицій вихідного дня. Традиція польових наукових виїздів була започаткована ще у 80-х роках ХХ ст. Г.П. Дубинським, а з 2016 року відновлюється студентами та співробітниками кафедри із залученням новітніх підходів організації досліджень та найбільш сучасного обладнання.

Студенти 2 та 4 курсу під керівництвом К.Б. Борисенко і О.І. Сінної пройшли екологічними стежками НПП, зафіксували геокодовані дані щодо порушень природоохоронного режиму території, описали сезонні зміни у ландшафтах. При зборі даних використовувалися кафедральні GPS+ГЛОНАСС приймачі GARMIN eTrex 30.

Експедиція вихідного дня - 21-22 вересня 2018