У середу, 20 березня 2024 р., на кафедрі фізичної географії та картографії на загальній кураторській годині відбулася зустріч з випускницею кафедри 2022 року: Людмилою НАЗАРКО, ГІС-аналітиком компанії IGIS.

У заході взяли участь більше 45 учасників, а саме: викладачі та співробітники кафедри, студенти-бакалаври та магістри, що навчаються на освітньо-професійних програмах спеціальності 106 Географія («Картографія, геоінформатика і кадастр», «Географія рекреації та туризму», «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів», «Картографія, ГІС і ДЗЗ»), а також спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) («Географія, природознавство та спортивно-туристська робота», «Географія, Людина і природа та туристська робота»). До зустрічі доєдналися і випускники кафедри фізичної географії та картографії.

Відкрила івент з вітальним словом організатор заходу – відповідальна за профорієнтаційну роботу та сприяння працевлаштуванню випускників і студентів, доцент кафедри Катерина БОРИСЕНКО.

У доповіді Людмили НАЗАРКО для студентів пролунали цінні поради щодо того, які практичні кроки необхідно зробити, щоб стати успішним та відповідати потребам ринку праці. Випускниця з теплотою згадала студентські роки, гуртожиток, практики, експедиції і розповіла про можливості кар’єрного зростання після закінчення кафедри фізичної географії та картографії, шляхи професійної реалізації після отримання класичної освіти.

Людмила розповіла про те, як влаштована система збору та обробки інформації у фірмі, в якій вона працює, ознайомила з функціоналом та процесами розробки відповідних ілюстрацій для агрокомплексу, поділилася особистим досвідом створення резюме, наповнення Linkedin, проходження співбесіди.

Присутні могли задати запитання, на які Людмила із задоволенням дала відповіді. Також присутні обговорювали з випускницею шляхи покращення структури і змісту ОП “Картографія, геоінформатика і кадастр”. Студенти отримали консультацію щодо вибіркових дисциплін, які саме доцільно обирати на кожному курсі, Людмила люб’язно та впевнено надала професійні поради щодо вибіркового циклу. Зокрема, вона зазначила, що для ГІС-фахівця затребуваними є навички програмування на Python, знання основ мови запитів SQL, які, до прикладу, формуються дисципліною «Бази геоданих та основи програмування у ГІС».

Викладачі кафедри зазначили, що пишаються високим рівнем здобутків своєї учениці, та побажали їй рухатись далі, ніколи не зупинятися у своїх досягненнях. Також згадали, що Людмила завжди була ініціативна у науковому та організаційному плані, а кафедра дала необхідний фундамент для її професійного зростання. Людмила, у свою чергу, подякувала викладачам за отримані за період навчання практичні навички, які вона наразі активно використовує в своїй професійній діяльності.

Виступ Людмили не лише вражав своєю інформативністю, але й запалював мотивацією. Його супроводжувала презентація, яка була насичена креативністю і привертала увагу як викладачів, так і студентів. Колектив кафедри висловлює свою щиру вдячність спікеру, учасникам та організатору за проведення такої захоплюючої зустрічі. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю з нашою успішною випускницею, реалізацію спільних проєктів та майстер-класів, які надихатимуть і розвиватимуть наших студентів.