21-22 березня 2024 р. в Одеському державному екологічному університеті було проведено другий тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Науки про Землю (гідрометеорологія)» (https://odeku.edu.ua/vseukrayinskyj-konkurs-studentskyh-naukovyh-robit-zi-speczialnosti-nauky-pro-zemlyu-gidrometeorologiya-2023-2024-n-r/).

Учасників привітали Голова Вченої Ради ОДЕКУ, доктор фізико-математичних наук, професор Ковальчук В.В., проректор з наукової роботи ОДЕКУ, доктор географічних наук, професор Тучковенко Ю.С. та директор ГМІ доктор географічних наук, професор Овчарук В.А.

Членами комісії було заслухано двадцять одну наукову доповідь учасників науково-практичної конференції, які були дуже цікаві та різнопланові.

Кафедру фізичної географії та картографії Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна представляла студентка 4-го курсу Грекова Єлизавета, що навчається за освітньої програмою «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів», з роботою на тему «Урожайність сільськогосподарських культур і кліматичні зміни на території Дніпропетровської області», результати якої були отримані під час виробничих практик 3-4 курсів. Під час захисту Єлизавета продемонструвала високий науково-дослідний рівень свого дослідження, здатність використовувати географічні інформаційні технології для вирішення експериментальних і практичних завдань у галузі фізичної географії, моніторингу та кадастру природних ресурсів та вміння вести наукову дискусію.

Вітаємо Грекову Єлизавету та її наукового керівника доцента кафедри фізичної географії та картографії Решетченко С.І. з отриманням третього місця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Науки про Землю (гідрометеорологія)», бажаємо подальших творчих успіхів та наукових досягнень