Карантин змінився тяжким військовим часом, але ми продовжуємо шукати та реалізовувати можливості ефективного і плідного проведення навчальної професійно-орієнтованої практики другого курсу кафедри. Це літо, не дивлячись на усі страшні обставини реальності, також не минуло без практики, хоча і знову у вимушеному віртуальному форматі.

Традиційно, значну увагу було приділено Карпатському регіону України. Не дивлячись на дистанційний формат взаємодії, студенти отримали можливість використати отриманий теоретичний матеріал, що надавався раніше, глибше опанувати сутність методик польових досліджень та детальніше ознайомитися з особливостями природних умов Карпат.

Були суттєво удосконалені навички у методах дистанційного зондування, студенти дешифрували нагальні проблеми реального часу – лісові пожежі на територіях Харківської області та інших прифронтових регіонів за космічними знімками, укладали персональні туристичні маршрути та авторські екскурсії. Виконуючи правила карантинних обмежень, студенти мали змогу віртуально спостерігати на місцевості різноманітні природні об’єкти та дізналися про причини та наслідки природних процесів і явищ, що відбувалися в Харківській області та у Карпатському регіоні.

Отже, цей розділ практики дав змогу поглибити вже існуючі та отримати нові знання не тільки з дисциплін спеціальностей і освітніх програм, студенти загалом навчилися більш вміло проводити польові дослідження та використовувати методи аналізу космічних знімків. Все це дає змогу для формування професійних навичок, що є необхідними для географів, майбутніх спеціалістів.

Нагадуємо, практики – невід’ємна складова навчального процесу на кафедрі, не тільки як давня традиція, але й як необхідна умова формування справжнього географа. Тож запрошуємо вас на нашу кафедру. Обіцяємо – буде цікаво!

Керівники практики Катерина Борисенко та Владислав Попов.