20 квітня 2024 року проактивна частина студентів знову зібралася на «Експедицію вихідного дня», що на цей раз присвячувалася декільком напрямкам.
В експедиції взяли участь представники різних освітніх програм (2-4 курсів і 1 курсу магістратури спеціальності 106 Географія та 014.07 Середня освіта (Географія); освітньо-професійних програм: «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів»; «Картографія, геоінформатика і кадастр»; «Географія, природознавство та спортивно-туристська робота»; «Географія рекреації та туризму»; «Економічна, соціальна географія та регіональний розвиток»; «Картографія, геоінформаційні системи і дистанційне зондування Землі»; «Географія, Людина і природа та туристська робота»), випускники та співробітники кафедри фізичної географії та картографії.

У першій частині заходу завідувач лабораторії ГІС і ДЗЗ Владислав ПОПОВ представив огляд основних принципів інтернету речей та його ролі в питаннях автоматичного збору географічної інформації. В якості наочної демонстрації робочих приладів було представлено детальну інформацію про розробку і використання власного автоматичного метеодатчика, на основі яких наразі функціонує метеомережа кафедри. До обговорення результату долучилися колеги і студенти, було додатково роз’яснено деякі суто практичні речі, не освітлені у основному докладі, зокрема і з питань подальшої комерціалізації розробок.

У другій частині доцент Катерина БОРИСЕНКО провела захоплюючий екскурс, побудований на власному досвіді викладання в Ханчжоуському педагогічному університеті минулого семестру. Катерина Борисівна, як і завжди, висловила унікальне бачення особливостей природи, соціуму і культури, і представила широке географічне охоплення природних та культурних пам’яток Китаю, які вона за будь-якої вільної хвилини намагалася відвідати (окрім Ханчжоу також було представлено надзвичайні пейзажі островів Чжоушань та Путошань, а також неймовірні міські панорами Шанхаю та Сучжоу). Увагу було приділено і самому досвіду викладання, організації навчання як такого і власному досвіду організації польової роботи. Окрім того, Катерина Борисівна невеличку частину своєї розповіді присвятила Польщі, шляхами якої їй також випала можливість пройти нещодавно.

На завершення «експедиції» представники Української спілки молодих географів Ольга Щербань та Артем Костиць розповіли та проілюстрували подорож нещодавню подорож спілки до Полтавського ГОКу та м. Горішні Плавні, що зайвий раз доводить незламну жагу нашого студентства до подорожей і пізнання світу!

Дякуємо організаторам та присутнім за жагу до поширення нових знань і мотивацію до навчання навіть у вечірній час вихідного дня!

Усім охочим отримати запис відео семінару, радимо звертатись до організаторів:
доц., к.п.н. Катерина БОРИСЕНКО k.borysenko@physgeo.com
завідувач лабораторії ГІС і ДЗЗ Владислав ПОПОВ admin@physgeo.com

Дякуємо усім, хто долучився – і до зустрічі на наступній експедиції!