В результаті проведення конкурсу на найкращу студентську групу університету група ГГ-21 посіла 1 місце і отримала грошову винагороду. З метою заохочення та професійного розвитку студентів групи була замовлена екскурсія до НПП «Святі гори». Навчальна екскурсія була проведена старшими викладачами кафедри К. Б. Борисенко та В.С. Поповим.

В рамках навчального маршруту студенти мали змогу закріпити свої знання ландшафтних, гідрологічних та геоморфологічних особливостей території Харківської області, долини р. Сіверський Дінець зокрема. Було зроблено порівняльну характеристику особливостей річкової долини в районі Чугуєва, Ізюма та Святогірська. За допомогою GPS-навігатора було узято відліки висот за маршрутом, з яких зроблено висновки щодо нерівномірності перевищень правого корінного берега, що пов`язано як з геологічною будовою, так і з гідрологічною специфікою.

В рамках маршруту група відвідала Свято-Успенську Святогірську лавру, що знаходиться поруч із західними межами НПП «Святі гори». Студентам пощастило потрапити до печер лаври, які вирубані у крейдяних відкладах правого берега Дінця майже до його верхівки. Печери простягаються у крейді більше ніж на кілометр, та окрім культурної та духовної цінності несуть цінний геологічний пізнавальний аспект.

В Ізюмі студенти познайомилися з іншим цікавим географічним об`єктом – “горою” Кременець, що також являється корінним правим берегом Сіверського Дінця, типовим останцем. Також переважно складена крейдяними відкладами. Поширений крейдяний карст.

Під час навчального маршруту студенти групи ГГ-31 продемонстрували добре закріплені знання предмету, допитливість, та ще раз наявно підтвердили ерудованістю та організованістю лідерство своєї групи на факультеті та університеті вцілому.

GPS-трек маршруту: