Студенти всіх освітніх програм кафедри фізичної географії та картографії, викладачі, куратори академічних груп долучилися до зустрічі з випускницею нашої кафедри 2018 року за ОПП «Картографія, геоінформаційні системи і дистанційне зондування Землі» Аліною ГОНЧАРЕНКО.

Аліна ГОНЧАРЕНКО – професіонал у сфері геоінформаційних систем, фахівець Центру гуманітарного розмінування ДП «Укроборонсервіс» у місті Київ.

Темою її виступу було «Використання ГІС-технологій для потреб гуманітарного розмінування». У сучасних реаліях проблема гуманітарного розмінування є дуже актуальною і важливою, такою, що викликає серйозні обговорення і дії, а також залучає увагу громадськості та міжнародних організацій.

На цій зустрічі Аліна розповіла про особливості застосування ГІС-технологій в цій сфері, деталізувала і акцентувала увагу на інструментах, які використовує саме їх відділ, розкрила питання польової роботи саперів, які передають інформацію для подальшої обробки і звітування.

У розповіді Аліни для студентів також пролунали цінні поради щодо того, які практичні кроки необхідно зробити, щоб стати успішним та відповідати потребам ринку праці. Випускниця розповіла про можливості кар’єрного зростання після закінчення кафедри фізичної географії та картографії, шляхи професійної реалізації після отримання освіти в класичному університеті.

До зустрічі доєдналися і випускники кафедри, які цікавилися функціоналом та процесами розробки відповідних ілюстрацій для потреб розмінування.

Також усі присутні отримали кваліфіковані відповіді на запитання, які у них виникали впродовж зустрічі, що сприяло розширенню їхніх знань та глибшому розумінню обговорюваних тем.

Загалом, виступ Аліни був надзвичайно інформативним та мотивуючим, супроводжувався вдалою презентацію і викликав неабиякий інтерес серед викладачів, студентів і випускників. Колектив кафедри щиро вдячний спікеру, організатору та учасникам зустрічі. Сподіваємося на подальшу співпрацю з нашою успішною випускницею, спільні проєкти та майстер-класи!