Викладачі кафедри фізична географія та картографія доцент Решетченко С.І. та старший викладач Свір Н.В. пройшли стажування «Train the trainers» у Польщі з 24 серпня по 27 серпня 2023 у місті Гораєць при підтримці польського благодійного фонду Folkowisko спільно з організацієї NATAN Worldwide Disaster Relief (Ізраїль).

Приймали участь у розробці психологічної програми підтримки людей, які знаходяться в зоні активних воєнних дій, з метою посилити активність людей, які працюють з наслідками війни в Україні, а також здійснюють соціальну та волонтерську діяльність та у семінарах за методикою міжнародної організації NATAN Worldwide Disaster Relief, які спрямовані на взаємодію з дітьми, сім’ями, військовими та ВПО Україні.

Обговорені можливості подальшої співпраці та можливості розширення обмінів досвідом. У рамках навчального тренінгу було організовано дослідження особливостей резильєнтності особистості, розглядалися основні поняття, індивідуальна та системна робота з психологічною травмою.

Стажування сприяло поліпшенню соціальних, організаційно-освітніх та комунікативних навичок, вивченню нових методів психологічної підтримки та освітньої роботи в умовах воєнного стану.