У четвер, 8 лютого 2024 р., в онлайн-форматі на кафедрі фізичної географії та картографії проведено науково-методичний семінар на тему: «Міжнародна співпраця у роботі кафедри: досвід, проблеми, перспективи». Доповідачкою на семінарі виступила відповідальна за міжнародне співробітництво – доцентка, к. геогр. н. Наталія ПОПОВИЧ. До семінару доєдналися викладачі, співробітники, аспіранти кафедри.

У своєму виступі Наталія Валеріївна окреслила стан роботи за наявними напрямами міжнародної співпраці кафедри, а також проблеми і перспективи подальшого співробітництва. У доповіді було розглянуто співпрацю з Ханчжоуським педагогічним університетом (Китай), Університетом Йорка (Велика Британія), Університетом Сучави (Румунія), наявні зв’язки з міжнародними компаніями, які є постачальниками програмного забезпечення та/або потенційними роботодавцями для студентів кафедри. Приділено увагу онлайн-стажуванням, літнім школам, майстер-класам, у яких регулярно беруть участь викладачі і студенти кафедри.

До обговорення різних аспектів міжнародної співпраці кафедри долучилися: декан факультету – професорка, д. геогр. н. Віліна ПЕРЕСАДЬКО, завідувач кафедри – доцент, к. геогр. н. Анатолій БАЙНАЗАРОВ, заступниця завідувача кафедри – доцентка, к. геогр. н. Юлія ПРАСУЛ, доцентка, к. пед. н. Катерина БОРИСЕНКО та інші колеги. Дякуємо учасникам за плідну роботу й конструктивні пропозиції в ході семінару!

Усім охочим отримати запис науково-методичного семінару радимо звертатися до доц., к. геогр. н. Наталії ПОПОВИЧ на пошту n.v.popovych@karazin.ua