У середу, 1 березня 2023 року на кафедрі фізичної географії та картографії відбувся спільний семінар викладачів кафедри фізичної географії та картографії Каразінського університету та наукової групи «Створення стійких і справедливих продовольчих, енергетичних і водних систем» (CSEFEWS RESEARCH GROUP) кафедри навколишнього середовища та географії Університету Йорку (Велика Британія). Це була перша (ознайомча) зустріч, де сторони ознайомилися з основними напрямами роботи задля налагодження співпраці.

Від кафедри фізичної географії та картографії було представлено доповідь за темою «Land use research in Ukraine: the main lines of our interest», де висвітлено основні напрями досліджень земельних ресурсів України, що проводилися на кафедрі протягом останніх 10 років. Доповідь підготувала й доповіла доцент Наталя БУБИР.

Зі сторони CSEFEWS RESEARCH GROUP про основні напрями наукових досліджень доповів Dr Gideon BAFFOE, який очолює цю наукову групу.

Під час обговорення було вирішено налагоджувати співпрацю між дослідницькими групами кафедри фізичної географії та картографії і CSEFEWS RESEARCH GROUP, сформулювали основні тематичні напрями майбутньої взаємодії, серед яких виділяються урбанізація та сталий розвиток у післявоєнній Україні, оптимізація землекористування на регіональному рівні тощо.