3-5 листопада 2017 р. співробітники кафедри проф. І.Г. Черваньов, доц. О.В. Бодня та доц. О.І. Сінна взяли участь у роботі Міжнародного наукового семінару ”Проблеми ландшафтознавства в контексті стратегії сталого розвитку та Європейської ландшафтної конвенції”, присвяченого 40-річчю Чорногірського географічного стаціонару Львівського національного університету імені Івана Франка. Зокрема, у рамках засідань першого дня роботи семінару вони представили доповідь на тему: «Cучасні аспекти конструктивного ландшафтознавства: на прикладах новітніх розробок Харківської географічної школи», ознайомилися з іншими доповідями семінару, взяли участь у наукових дискусіях.

Виїздне засідання семінару було присвячено знайомству з історією, розвитком досліджень та сучасною роботою Чорногірського географічного стаціонару. Також відбулося сходження на полонину Пожижевська, де учасники семінару мали змогу ознайомитися з роботою біологічного стаціонару Інституту екології Карпат (співорганізатора семінару), а також – найвисокогірнішої метеорологічної станції України, яка виконує також функції сніголавинної станції.

Дякуємо організаторам та учасникам семінару за можливість ознайомлення із провідним досвідом в області ландшафтознавчих досліджень, змістовні дискусії та плідне наукове спілкування! Сподіваємося на подальшу співпрацю!