Доцент кафедри Олена Іванівна Сінна взяла участь у засіданні, організованому з метою звітування за проектами «Гранти Президента України для підтримки наукових досліджень молодих вчених на 2017 рік», що відбулося 30 січня 2018 р. у м. Києві, за участю членів Ради Державного фонду фундаментальних досліджень та представників МОН України.

У рамках доповіді із презентацією О.І. Сінна, як керівник науково-дослідної роботи на тему: «Організація та візуалізація даних досліджень біоти та рельєфу дна акваторій поблизу антарктичної станції «Академік Вернадський» із застосуванням ГІС та веб-технологій», представила коротку інформацію про виконану роботу, отримані результати досліджень, наявну апробацію, подальші напрями впровадження та використання результатів, відповіла на запитання експертів та представників МОН України. Робота визнана успішно виконаною та завершеною, згідно переліку завдань, передбачених Договором та Технічним завданням.

Зазначимо, що напрям антарктичних досліджень, зокрема впровадження геоінформаційних технологій у дослідження біоти та рельєфу дна акваторій поблизу Української антарктичної станції «Академік Вернадський», протягом останніх років розвивається на кафедрі фізичної географії та картографії ФГГРТ у рамках співпраці з кафедрою зоології та екології тварин біологічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна, із використанням матеріалів експедицій на УАС, зібраних доц. Андрієм Юрійовичем Утєвським. Міжфакультетська співпраця дозволяє отримувати комплексні, міждисциплінарні результати, й дослідження за цим напрямом отримують щорічну підтримку Національного антарктичного наукового центру МОН України.

Бажаємо Сінній О.І. і колективу молодих вчених – виконавців НДР за Грантом Президента України, подальших успіхів на науковій ниві!