24 квітня 2024 року на кафедрі фізичної географії та картографії на загальнокафедральній кураторській годині, в межах Тижня кар’єри, задля сприяння профорієнтації бакалаврів і магістрів спеціальності 106 Географія (освітньо-професійні програми: «Картографія, геоінформатика і кадастр»; «Географія рекреації та туризму»; «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів»; «Географія»; «Картографія, ГІС і ДЗЗ»), а також спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) (ОПП: «Географія, природознавство та спортивно-туристська робота»; «Географія, Людина і природа та туристська робота», «Географія. Природознавство. Економіка. Туристська робота») відбулася мотивуюча зустріч на тему: «Кар’єра вчителя: перспективи та професійний розвиток, шлях професійної реалізації випускника кафедри». Також до події долучилися співробітники кафедри.

Цього разу онлайн захід провела спікер Надія КРАВЧУК – вчитель географії Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №53 з поглибленим вивченням німецької мови м. Києва. Яка є успішною випускницею кафедри фізичної географії та картографії 2017 р. та офіційним стейкхолдером за ОПП спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) нашої кафедри. Надія має педагогічний стаж більше 7 років, вона є доктором філософії, захистила дисертацію на тему: «Формування компетентності працівників загальної середньої освіти в сфері охорони і захисту прав інтелектуальної власності в процесі підвищення кваліфікації» Спеціальність: 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) та має низку публікацій. Зараз бере участь і є фіналісткою конкурсу професійної майстерності “Учитель року – 2024” в номінації “Географія”.

Учасники онлайн заходу дізналися з виступу Надії Леонідівни про таке: як обрати галузь працевлаштування; чому саме класична освіта є важливим етапом і запорукою успіху для майбутньої самореалізації; чому географи є затребуваними на ринку праці; парадигми сучасної освіти та вимоги до сучасного вчителя; переваги та перспективи працевлаштування, робота в галузі освіти; лайфхаки щодо самомотивації та самоаналізу; секрети грамотного підходу до вчительської справи; спогади про навчання на кафедрі Н.Л. КРАВЧУК та ще багато цікавих фактів та моментів. Загалом подія відбулася у дружній, натхненній, мотивуючій атмосфері порад, спогадів та поширення досвіду, спікер надзвичайно емоційно та зрозуміло описала ситуацію, яка зараз панує в закладах загальної середньої освіти, на прикладі Київської школи № 53 та продемонстрував світлини і відео її освітнього процесу та середовища. До речі, Надія під час нашого онлайн-заходу вела зустріч зі свого кабінету, бо це безпечно, оскільки школа має зразкове та облаштоване укриття.

Вчитель люб’язно показала слухачам фрагменти уроків, з розробкою цікавого контенту для учнів та створеними нестандартними відеоуроками, які вона проводить для своїх учнів.
Колектив кафедри вдячний Надії Леонідівні за співпрацю, дружбу і чудову можливість отримати професійні поради та цінну інформацію.

Організатор заходу: гарант освітньої програми «Географія, природознавство та спортивно-туристська робота», доцент кафедри фізичної географії та картографії, к. п. н. Катерина БОРИСЕНКО. За додатковою інформацією та записом відео заходу, презентацією, контактами звертайтеся на k.borysenko@physgeo.com