27 серпня 2024 року на кафедрі фізичної географії та картографії відбулася зустріч з представниками ДП «Українське аерогеодезичне підприємство» Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, на якій були присутні бакалаври та магістри спеціальності 106 Географія (освітньо-професійні програми: «Картографія, геоінформатика і кадастр»; «Географія рекреації та туризму»; «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів»; «Географія»; «Картографія, ГІС і ДЗЗ»), спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) (ОПП: «Географія, природознавство та спортивно-туристська робота»; «Географія, Людина і природа та туристська робота», «Географія. Природознавство. Економіка. Туристська робота»), а також викладачі, аспіранти та випускники кафедри. Роботодавця на зустрічі представляли: директор підприємства Віктор ЛИТВИНЕНКО, а також Анатолій ДЖОС та Сергій ІВАНОВ.

ДП “УкрДАГП” представило загальний нарис з профілю та представило наявні наразі вакансії з профільних картографічних вакансій, що потенційно можуть зацікавити студентів і випускників кафедри. Наразі ДП “УкрДАГП” виконує великий проєкт оновлення топографічних карт масштабу 1:10 000 за державною програмою. Спеціалісти описали виробничий процес в підприємстві та охарактеризували вимоги до потенційних виконавців, а також відповіли на питання присутніх, що виникли за ходом зустрічі. Представлені вакансії відповідають компетенціям, що отримують студенти кафедри на відповідних профільних дисциплінах, тож сподіваємось на подальшу їх реалізацію у виробництві.

Кафедра вдячна ДП «Українське аерогеодезичне підприємство» за приділений час та сподівається на плідне і довгострокове співробітництво.