25 листопада 2021 року у межах Karazin Сareer Week на кафедрі фізичної географії та картографії відбувся профорієнтаційний майстер-клас для студентів спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія), освітньо-професійні програми: «Географія, природознавство та спортивно-туристська робота»; «Географія, Людина і природа та туристська робота». Усього на профорієнтаційному майстер-класі були присутні 13 осіб.

Головним спікером було запрошено доктора педагогічних наук, професора Лунячека Вадима Едуардовича, який є випускником кафедри фізичної географії та картографії.

Учасники онлайн майстер-класу дізналися з доповіді Вадима Едуардовича, про таке: як обрати тему майбутньої кваліфікаційної роботи; чому публікувати наукові статті, тези, брати участь у конференціях є важливим етапом для учасників освітнього процесу; принципи наукометрії та роботи з наукометричними базами Scopus та WoS, дізналися про цитування наукових робіт та формування рейтингу за цитуванням; переваги іноземних стажувань та навчання у літніх наукових школах за кордоном, їх практичне значення та деталі організації у межах даних ОПП; секрети грамотного підходу до вчительської справи; спогади про навчання на факультеті В. Е. ЛУНЯЧЕКА та ще багато цікавих фактів.

Колектив кафедри вдячні Вадиму Едуардовичу за співпрацю і чудову можливість отримати професійні поради та цінну інформацію.

Організатор даного заходу: гарант освітньої програми Географія, природознавство та спортивно-туристська робота, доцент кафедри фізичної географії та картографії к. п. н. Катерина БОРИСЕНКО, за додатковою інформацією та записом відео заходу звертатися k.borysenko@physgeo.com.