У період з 27 травня по 28 червня 2024 року на кафедрі фізичної географії та картографії проходила традиційна виробнича практика для студентів третього курсу. У зв’язку з обставинами воєнного стану більшість студентів цього року проходили практику дистанційно, однак деякі здобувачі освіти все-таки спромоглися постажуватися на фахових підприємствах в очному режимі.

Зокрема, студент ОПП «Картографія, геоінформатика і кадастр» Андрій Чудінов і студенти ОПП «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів» Вікторія Кабанова, Олег Бабенко і Віталій Назаренко проходили практику на одному з підприємств, що належить до холдингу «Укрпромінвест-Агро». Основними напрямами його діяльності є вирощування сільськогосподарських культур, виробництво цукру і борошна, тваринництво.

Практика проходила в Києві на базі агрономічного відділу, який займається моніторингом полів, після чого оброблена та проаналізована інформація надається агрономам для подальшого використання. До задач агрономічного відділу входить обробка космознімків для отримання різного спектру інформації. Також відділ опрацьовує дані, зібрані в полі, наприклад, дані аерофотозйомки, на основі яких потім укладаються ортофотоплани полів.

Протягом практики студентами було використано використано велику кількість програмних засобів, але здебільшого використовувався QGIS. Головною задачою було створення бази даних та картографічних шарів кліматичних показників території однієї з областей України. Також було розглянуте фотограмметричне програмне забезпечення та навігаційний сервіс Wialon Local.

Проходження виробничої практики дозволило нашим студентам поглибити свої фахові знання і навички, ознайомитися з діяльністю підприємства, яке може бути потенційним місцем працевлаштування для них. Ми щиро вдячні фахівцям «Укрпромінвест-Агро» за приділений час, підтримку наших студентів і передачу практичного досвіду. Щиро сподіваємося на продовження співпраці у майбутньому!