Студенти кафедри фізичної географії та картографії взяли участь у ХІІ Всеукраїнському конгресі молодих географів, що відбувся у Криворівні в період 8-12 травня. Серед 10 представників харківського осередку були студенти 4 курсу Веселова Карина, Іваненко Софія, Іскандаров Ілля, Ковальчук Владислав, Костиць Артем, Щербань Ольга (ОПП «Картографія, геоінформатика і кадастр», «Географія рекреації та туризму») і студентка 1 року магістратури Довженко Поліна (ОПП «Картографія, геоінформаційні системи і дистанційне зондування Землі»).

Під час церемонії відкриття учасників привітав декан географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Іванович Біланюк. Протягом 5 насичених днів учасники ознайомлювались із природними і культурними ландшафтами Прикарпаття: відвідали оглядову екскурсію Криворівнею, здійснили сходження на вершину Бенджола, пізнали особливості Гуцульщини як етнокультурного регіону. Важливою складовою Конгресу були ворк-шопи і дискусії, націлені на переосмислення функціонування і структури Української спілки молодих географів.

Однією з основоположних частин заходу було Всеукраїнське географічне віче, на якому підіймалися важливі питання стосовно внутрішньої політики УСМГ, її ролі в українській географічній освітній і науковій спільноті, було проаналізовано роботу Спілки, представлено плани на майбутнє. Також двоє студентів кафедри увійшли до правління УСМГ: Іскандаров Ілля був переобраний на посаду секретаря, а Довженко Поліна обійняла посаду голови Наукової платформи. Харківський осередок був відзначений нагородою «Незламний осередок» за свою активну позицію попри складні обставини.

Пишаємося здобутками наших студентів навколо об’єднання географів з усієї країни і бажаємо їм успіхів у подальшій науковій, освітній і громадській діяльності!