Сучасні виклики ринку праці вимагають підготовки фахівців, які б володіли різноманітними професійними програмами.
Запровадження на кафедрі освітніх програм підготовки “Картографія, геоінформатика і кадастр” (для рівня бакалавр”
і “Картографія, геоінформаційне зондування та дистанційне зондування Землі” (для рівня магістр), а також формування геоінформаційної
компетентності загалом у студентів-географів мотивує нас на розширення переліку програм, вміння та навички використання яких студенти отримують протягом навчання. Тому нами було придбано програмне забезпечення Digitals українського виробництва, використання якої поширено як у нашій державі, так і близькому зарубіжжі.

Digitals – це програма, яка відома переважно як інструмент для землевпорядників, однак не менш популярним є її використання при створенні топографічних планів і карт, при розробці містобудівної документації, вирішенні геодезичних і фотограмметричних завдань тощо. У середовищі програми можна створювати як завершені картографічні твори, так і конвертувати геодані у популярні ГІС-формати, наприклад, векторний формат ArcGIS – *shp. Однією із основних переваг даної програми є впровадження державних стандартів України, зокрема у вбудованих класифікаторах умовних знаків та інших складових. Впровадження Digitals у навчальний процес може бути реалізовано як викладачами кафедри, так і з залученням фахівців партнерських організацій, які безпосередьно працюють у галузі кадастру, землеустрою, картографії й використовують у своїй роботі дану програму на постійній основі. Звичайно, це також формує передумови для високоякісної підготовки фахівців та поступової інтеграції наших студенів до ринку праці.