30 листопада відбулася онлайн-кафедральна кураторська година студентів 1-4 курсів, що навчаються за ОП «Географія рекреації та туризму», «Географія, природознавство та спортивно-туристська робота”, «Картографія, геоінформатика і кадастр» та «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів», на якій студентки 3-го курсу, Подгорна Юлія (ГР-31) та Грекова Єлизавета (ГФ-31) поділилися своїми враженнями від участі в програмі “Study tours to Poland”, що фінансується американсько-польським фондом.

Мета їх навчального візиту полягала в знайомстві з політичним, соціально-економічним досвідом Польщі та впровадженні отриманого досвіду, знань у своїй країні. Програма “Study tours to Poland”діє у 16 містах Польщі. Наші студентки стажувалися у м. Люблін з 14 до 23 листопада.

У рамках програми вони відвідали знакові місця Любліна та туристичне містечко Казімеж-Дольний; молодіжний центр “Хей” з нагоди надання Любліну статусу молодіжної столиці Європи 2023; технологічний парк у Пулавах, де ознайомились з роботою та дослідженнями деяких підприємців; міську раду Любліна, де учасники програми дізнались про досвід Польщі у впровадженні децентралізації, про принципи субсидіарності та партиципації; українську суботню школу.

Також відвідали благодійний концерт Оксани Мухи в рамках фестивалю «Україна в центрі Любліна»; ознайомились із роботою Люблінського кооперативу; була запланована зустріч з депутатом Сейму Міхайлом Кравчиком та очільником фонду менеджерських ініціатив. А також студенти мали змогу провести цілий день з польськими студентами місцевих університетів та відчути на собі студентське життя іноземних колег.

Учасники програми поділилися своїми враженнями та планами на майбутнє: вважають, що в епоху глобалізації неможливо бути повноцінним фахівцем без міжнародного досвіду, який підтверджує отримані знання, практичні навички та допомагає у подальшому працевлаштуванні. Знайомство з досвідом інших країн розширить ваші перспективи та можливість познайомитися з їх культурою, традиціями та побутом, покращити мову.

Досвід та компетентності під час таких міжнародних програм – це успішне формування інноваційного, креативного, досвідченого та конкурентоздатного фахівця.

Дякуємо за допомогу в проведені заходу кураторам академічних груп 1-4 курсів доцентам Борисенко К.Б., Сержантовій Ю.Ю., Решетченко С.І., Шулікі Б.О. та доценту Попович Н.В., яка очолює роботу з міжнародної співпраці.