У понеділок, 28 листопада 2022 року, на парі доцента кафедри фізичної географії та картографії Катерини БОРИСЕНКО з дисципліни «Оцінка природних умов і ресурсів» для студентів 3 курсу бакалаврату (ОПП «Географія, природознавство і спортивно-туристська робота») відбулася гостьова лекція викладача кафедри навколишнього середовища та географії університету Йорку DR MARCO SAKAI.

На заході також були присутні викладачі нашої кафедри доц. Наталя БУБИР, доц. Наталія ПОПОВИЧ, ст. викладач Владислав ПОПОВ разом зі студентами, що вивчають їхні дисципліни. Це студенти 1 року магістратури (ОПП «Географія», «Картографія, геоінформаційні системи і дистанційне зондування Землі» та «Географія, Людина і природа та туристська робота») і 2 курсу бакалаврату (ОПП «Географія, природознавство і спортивно-туристська робота», «Картографія, геоінформатика і кадастр», «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів»).
MARCO SAKAI – економіст-еколог з досвідом роботи у галузі макроекономічного аналізу понад 12 років. Його дослідження, в основному, зосереджені на аналізі зв’язків між кліматом, споживанням ресурсів, економікою та розвитком суспільства.

У його лекції на тему «Living within planetary boundaries: An ecological economics approach» приділена увага взаємозв’язку між економікою та екосистемами, наведені вдалі приклади, зроблені доступні пояснення й порівняння. Лекцію було гарно проілюстровано, матеріал викладений на високому науковому та методичному рівні, Марко зацікавив та активізував роботу студентів.

Наявний позитивний контакт з аудиторією сприяв витанню атмосфери наукового єднання суб’єктів навчального процесу, сфокусованих на екологічних проблемах людства. Лекція супроводжувалася активним обговоренням у форматі «питання-відповідь» та була корисною нашим студентам і викладачам ще і як практика спілкування на професійні теми з носієм англійської мови. Щиро дякуємо доценту кафедри Катерині БОРИСЕНКО за організацію заходу, а нашим партнерам з університету Йорку – за всебічну підтримку та співпрацю!

Усім, хто не мав змоги приєднатися, та охочим отримати відеозапис лекції радимо звертатися до організатора заходу: доц., к.п.н. Катерина БОРИСЕНКО k.borysenko@physgeo.com