26 квітня на кафедрі фізичної географії та картографії відбулися 2 науково-методичні семінари: «Можливості академічної мобільності студентів кафедри» та «Академічна мобільність викладачів кафедри: реалії і перспективи». Основним доповідачем на семінарах виступила доцент кафедри Наталія Попович.

У ході онлайн-семінару «Можливості академічної мобільності студентів кафедри» були обговорені питання: що таке академічна мобільність, на які види вона поділяється, основні цілі та переваги для студентів. Також учасники семінару розглянули конкретні програми та літні школи, доступні для здобувачів освіти, можливості вивчення іноземних мов на базі Каразінського університету. Захід викликав інтерес серед студентів кафедри і, сподіваємося, стане поштовхом для стажувань у зарубіжних університетах.

Учасники семінару «Академічна мобільність викладачів кафедри: реалії і перспективи» обговорили досвід академічної мобільності студентів, аспірантів, викладачів кафедри за останні 5 років, вплив пандемії коронавірусу на проведення конференцій, літніх шкіл та інших наукових заходів. У ході загального обговорення сформульовано низку пропозицій для активізації закордонних стажувань на кафедрі.

Дякуємо всім учасникам за продуктивні та цікаві семінари!