21 грудня 2021 р. відбувся міжфакультетський семінар на тему “Геоінформаційне картографування та аналіз географічних умов розміщення пам’яток черняхівської культури (на приклалі мікрорегіону Війтенки, Харківська область)” за результатами 3-річної співпраці кафедри фізичної географії та картографії факультету геології, географії, рекреації і туризму та Германо-Слов’янської археологічної експедиції історичного факультету Каразінського університету. Основним доповідачем виступила магістр кафедри фізичної географії та картографії Юлия Пустовалова, результати досліджень якої за даною темою лягли в основу та були успішно захищені у кваліфікаційних роботах бакалавра (2020 р.) та магістра (2021 р.) під керівництвом доц., канд. геогр. н. Olena Sinna та впроваджені у роботу експедиції.

Дякуємо колективу Германо-Слов’янської археологічної експедиції, особливо її очільнику – проф., докт. істор. н. Любичеву Михайлу Васильовичу, за плідну співпрацю протягом цих років, надані фахові консультації, постійну підтримку та обговорення гіпотез, ідей і отримуваних результатів дослідження! Це був безцінний і, на нашу думку, зразковий та ефективний досвід міждисциплінарної співпраці фахівців – географів-картографів та археологів.

Всім учасникам семінару вдячні за цікаві запитання, цінні коментарі для подальшого покращення результатів дослідження та конструктивну дискусію.