9-13 листопада відбувся 9-ий Всеукраїнський конгрес спілки молодих географів на теренах Львівщини, у селищі Славське. Основною тематикою цього конгресу була Україна, перспективи та реалії відновлення територій. У роботі брали участь студенти 3-го курсу, що навчаються за ОПП «Картографія, геоінформатика і кадастр», «Фізична географія, моніторинг і кадастр природних ресурсів», «Географія рекреації та туризму» . Конгрес став особливим і для Іскандарова Іллі та Костиця Артема (ГК-31). Хлопці стали одними з організаторів заходу, де проявили свої здібності і навички та гідно представили наш факультет на Всеукраїнському рівні.

Для учасників були проведені воркшопи на актуальні теми:
1) “Війна із росією: оцінка руйнувань, аналіз підходів та практичний інструмент”, де доповідачем був Сідор Назар, головний консультант департаменту регіональної політики офісу президента.
2) “Комплексні планувальні рішення у відродженні зруйнованих міст” представив Мельничук Анатолій, керівник експертно-консультаційного центру розвитку громад та територій-
3) “Післявоєнне відновлення України: регіональний аспект” розкрив Остапенко Павло, голова Товариства Дослідників України.

Окрім цього, була зустріч із представниками Deep State, проведено геоквіз, благодійний аукціон, геодебати та організована екскурсія в Державний історико-культурний заповідник “Тустань”.
За час проведення конгресу учасники не тільки прослухали воркшопи і отримали відповідні сертифікати, а й мали змогу ознайомитись із новою потенційною методикою та застосунком, який покращить оцінку та матиме кращу достовірність характеристик руйнувань.

На цьому діяльність ГО “УСМГ” не зупиняється. Вже скоро планується зимова школа в Ужгороді та інші різноманітні заходи. Тому просимо Вас бути активнішими і стати частиною геосім’ї.

Контакти для зв’яку:
– Telegram: https://t.me/usmg_org
– Instagram: usmg.org.ua
https://instagram.com/usmg.org.ua/?hl=uk