22 та 23 вересня 2021 р. для студентів 1 курсу факультету, що навчаються за спеціальностями «Географія» та «Середня освіта. Географія», були проведені практичні заняття на базі Ботанічного саду Каразінського університету, передбачені програмою дисципліни «Ґрунтознавство і біогеографія» (розділ «Біогеографія»).

Під час занять, проведених доц. Оленою СІННОЮ за участі аспірантки кафедри фізичної географії та картографії Юлії СЕРЖАНТОВОЇ, студенти, на прикладі розгляду рослин Оранжерейного комплексу та ділянок відкритого ґрунту Ботанічного саду, мали змогу закріпити знання з тем «Адаптація живих організмів до умов довкілля», «Екологічні чинники розвитку живих організмів та їх угруповань», отримати первинні вміння з використання методів польових геоботанічних досліджень та популяризації екологічних знань, ознайомитися з історією розвитку та сучасною колекцією Ботанічного саду.

Слід зазначити, що наразі, у зв’язку з карантинними обмеженнями, Ботанічний сад Університет закритий для відвідування з екскурсіями, однак продовжує виконувати одне із ключових своїх завдань, закладених в його діяльність з самого початку створення – забезпечення освітньої підготовки студентів. Дякуємо адміністрації та співробітникам Ботанічного саду за можливість ознайомлення з колекціями для практичної підготовки студентів факультету.

З результатами виконання індивідуальних завдань студентам під час практичного заняття та окремими зразками рослин із колекції Ботанічного саду Університету можна ознайомитися у соціальних мережах Facebook та Instagram, скориставшись пошуком за хештегом #physgeo_biogeo