21 лютого 2023 року в рамках циклу семінарів Університету Йорку (Велика Британія) викладачі кафедри Катерина Борисенко та Владислав Попов поділилися досвідом Каразінського університету і, зокрема, нашої кафедри у справі організації та проведення польових навчальних практик (тема: “Methods of Organizing Fieldwork: V. N. Karazin Kharkiv National University Experience”).

На семінарі було коротко висвітлено загальні особливості польових практик в Університеті, приділено увагу історії їх становлення на кафедрі, а також детально викладено досвід власних реалізацій у цій справі.

Велику увагу під час семінару було приділено проблемам проведення польових практик в умовах карантину та війни, ведучі поділилися з присутніми своїми власними методиками і видами дистанційних активностей, серед яких особливий інтерес викликали онлайн-демонстрації, робота з даними дистанційного зондування і самостійні роботи для студентів з розробки маршрутів та екскурсій.

Також було розглянуто проблеми і виклики, з якими стикнулися ведучі семінару у своїй діяльності за останні напружені роки та спробували дати орієнтовні напрямки розвитку у майбутньому.

Дякуємо організаторам семінарів за чудову можливість для обміну досвідом!