12–16 вересня 2022 р. відбулася ІІ Міжнародна наукова конференція «LANDSCAPE DIMENSIONS OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT: SCIENCE–CARTO/GIS–PLANNING–GOVERNANCE», присвячена пам’яті та урочистостям із нагоди святкування 75-річчя професора Ніко Беручашвілі. Конференція проходила у Грузії та була організована Тбіліським державним університетом імені Іване Джавахішвілі й партнерами.

Авторським колективом науковців кафедри фізичної географії та картографії у складі професора Ігоря ЧЕРВАНЬОВА, доцентів Олени СІННОЇ, Наталії ПОПОВИЧ, Оксани ЗАЛЮБОВСЬКОЇ та аспірантки Аліни ОВЧАРЕНКО було підготовлено матеріали для публікації на тему: «Досвід і перспективи ландшафтного картографування національного природного парку «Дворічанський» (Харківська область, Україна)». Відповідну доповідь в онлайн-форматі було представлено доцентом Наталією ПОПОВИЧ у секції «Картографія і ГІС». Разом з тим, доценти Наталія ПОПОВИЧ, Олена СІННА, Оксана ЗАЛЮБОВСЬКА взяли участь в онлайн-трансляції засідань конференції у якості слухачів та учасників обговорення.

Загалом, у роботі міжнародної конференції взяли участь 150 науковців з 11 країн, представивши 80 доповідей. Вони стосувалися результатів досліджень у галузі сучасного ландшафтознавства, ландшафтного картографування, застосування ландшафтного підходу в охороні природи, геоплануванні, туристичній галузі тощо.

Слід відзначити, що участь у конференції є продовженням співпраці, передбаченої діючим Договором про співробітництво між Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна та Тбіліським державним університетом імені Іване Джавахішвілі від 03.04.2019 р.

Висловлюємо щиру вдячність Оргкомітету конференції та особисто професору Тенгізу ГОРДЕЗІАНІ за можливість представити результати наших досліджень на міжнародному науковому заході та організацію конференції на високому рівні. Сподіваємося на продовження плідної співпраці між нашими університетами, адже попри всі негаразди ми продовжуємо робити свій науковий внесок у майбутнє України!