У вівторок, 16 травня 2023 року відбулась чергова робоча зустріч в межах співробітництва кафедри з Університетом Йорку. Це була третя (дорадча) зустріч, де сторони обговорювали реалізацію різних аспектів раніше обраного напряму наукового співробітництва.

Від кафедри на зустрічі була присутня доцент Наталя БУБИР, з іншої сторони – професор Піран Уайт як керівник однієї з тем проєкту Yorkshire Integrated Catchment Solutions Programme (iCASP), а саме – Transforming environmental research into evidence on the cultural and health benefits of green and blue space (Трансформація екологічних досліджень у докази корисності зелених насаджень та водних просторів для культури та здоров’я населення).

Обговорили особливості укладання бази даних культурних послуг, що містить показники за певними індикаторами, включаючи доступність, естетичність, історія/культура співвіднесені до певних видів угідь, як то: сільськогосподарські угіддя, ліси, луки, міські поселення тощо.

Окрему увагу приділили обговоренню питань нормативно-правового контексту, а саме – необхідності організації «моніторингу прогресу щодо місцевих зобов’язань стосовно клімату, охорони здоров’я та біорізноманіття» відповідно до зазначених у 25-річному екологічному плані та схемі екологічного управління наявними земельними ресурсами.

Було вирішено продовжити співпрацю у даному напрямі.